Česnekovo-rajčatová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnekovo-rajčatová polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49194 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 plátek | Chléb pšeničný (bílý) |
300 ml | Mléko polotučné |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
6 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
2 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 185,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 571,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Chléb pšeničný (bílý), Paprika mletá sladká, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnekovo-rajčatová polévka postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy. Chleba namočíme do mléka, necháme nasáknout a změknout, poté vyjmeme, vymačkáme přebytečné mléko a necháme stranou. Petržel omyjeme a nasekáme. Vejce rozšleháme s mletou paprikou. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme česnek a rajčata, krátce osmahneme a přidáme namočený chléb. Zamícháme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přidáme pokrájenou chilli papričku a zvolna vaříme 10 minut. Uvařenou polévku propasírujeme přes síto, znovu uvedeme k varu. Poté vlijeme směs vajec a papriky, promícháme a ihned odstavíme. Servírujeme posypané sekanou petrželí. |