Ragú ze švestek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú ze švestek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49198 |
Kategorie: | Želé |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
200 g | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
50 g | Hrozinky |
15 g | Máslo čerstvé |
130 ml | Ocet malinový |
50 g | Oříšky piniové |
1 ks | Skořice celá |
600 g | Švestky |
125 ml | Víno červené |
6 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček, Oříšky piniové, Skořice celá, Švestky, Víno červené, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo čerstvé, Ocet malinový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú ze švestek postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme a zbavíme pecek. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a ocet. Krátce povaříme na mírném plameni, poté přidáme švestky, skořici, hřebíčky, zázvor a necháme obalit v karamelu. Přilijeme víno a citronovou šťávu, přisypeme hrozinky. Přiklopené podusíme 4 minuty, pak tekutinu slijeme a necháme trochu zredukovat nad plamenem. Uvařené švestky servírujeme přelité omáčkou a posypané piniovými oříšky. |