Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 34 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49199

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 ks Hřebíček
2 ks Limetka
3 ks Papaya
250 ml Voda pitná
125 g Zakysaná smetana
6 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 364 kcal
Kilojoule 1 524kJ
22% Sacharidy 80 g
9% Tuky 7 g
2% Sodík 40 mg
6% Bílkoviny 3 g

Papájový dezert postup přípravy receptu:

1

Papáju omyjeme, rozřízneme, vydlabeme z ní semena, která dáme stranou. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme na jemné proužky, dužinu vymačkáme. Získanou šťávou zalijeme dužinu z papáji. Přebytek limetové šťávy slijeme a necháme stranou.

2

Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr a hřebíček a necháme 4 minuty povařit, poté hřebíčky odstraníme. Vzniklý sirup rozdělíme na 8 částí a necháme vystydnout. Do 4 částí vmícháme papájová semena. Do zbylých 4 částí vmícháme kousky limetové kůry, scezenou limetovou šťávu a strouhaný zázvor. Papájovou dužinu naservírujeme na talířky v podobě malých kopečků, doprostřed vytlačíme důlek a naplníme marinovanými papájovými semeny. Přelijeme zbytkem sirupu s limetovou kůrou a dortíky ozdobíme troškou zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept