Papájový dezert - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 34 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papájový dezert
Celkový čas: | 34 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49199 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
2 ks | Limetka |
3 ks | Papaya |
250 ml | Voda pitná |
125 g | Zakysaná smetana |
6 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 16,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 243,2mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Limetka, Papaya, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Papájový dezert postup přípravy receptu:
1 | Papáju omyjeme, rozřízneme, vydlabeme z ní semena, která dáme stranou. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Zázvor oloupeme a nastrouháme. Limetku omyjeme, kůru nastrouháme na jemné proužky, dužinu vymačkáme. Získanou šťávou zalijeme dužinu z papáji. Přebytek limetové šťávy slijeme a necháme stranou. |
2 | Vodu přivedeme k varu, přidáme cukr a hřebíček a necháme 4 minuty povařit, poté hřebíčky odstraníme. Vzniklý sirup rozdělíme na 8 částí a necháme vystydnout. Do 4 částí vmícháme papájová semena. Do zbylých 4 částí vmícháme kousky limetové kůry, scezenou limetovou šťávu a strouhaný zázvor. Papájovou dužinu naservírujeme na talířky v podobě malých kopečků, doprostřed vytlačíme důlek a naplníme marinovanými papájovými semeny. Přelijeme zbytkem sirupu s limetovou kůrou a dortíky ozdobíme troškou zakysané smetany. |