Vepřové žebírko cikánské - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové žebírko cikánské
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 492 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Česnek |
200 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1500 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 884,0mg |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 463,4mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové žebírko cikánské postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a odsekneme z ní žebírka. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a žebírka potřeme česnekem utřeným se solí. Spolu s plátkem slaniny žebírka rychleji opečeme na tuku a vyjmeme. (Slaninu nakrájíme tak, aby po opečení vznikl tvar hřebínku). |
2 | Do výpeku přidáme rajčatový protlak a vývar, rozšleháme a krátce povaříme. |
3 | Nakonec žebírko přelijeme procezenou šťávou a ozdobíme hřebínkem slaniny. |
4 | Ihned podáváme. |