Recept

Bažant s karamelovým ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49200

Ingredience

1 ks Ananas
4 ks Bažantí prsa
1 polévková lžíce Citronová šťáva
80 g Cukr krupice
4 ks Jalovec
1 polévková lžíce Likér pomerančový
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
100 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 396 kcal
Kilojoule 1 659kJ
17% Sacharidy 63 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 106 mg
9% Bílkoviny 5 g

Bažant s karamelovým ananasem postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme.

2

50 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept