Bažant s karamelovým ananasem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s karamelovým ananasem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Ananas |
4 ks | Bažantí prsa |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr krupice |
4 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Likér pomerančový |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 318,3mg |
Vláknina | 57,8mg |
Vitamín A | 130,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Jalovec, Likér pomerančový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s karamelovým ananasem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme,osušíme, osolíme, opepříme a posypeme drceným jalovcem. Ananas rozčtvrtíme a omyjeme. |
2 | 50 g másla necháme rozpálit a maso na něm opečeme ze všech stran. Cukr rozehřejeme v plochém pekáčku, přidáme zbytek másla a v získané karamelové směsi obalíme řezné plochy ananasu. Ten poté odložíme stranou a do zbytku karamelu přidáme citronovou šťávu, likér a vývar. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny, dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Maso servírujeme přelité omáčkou a ozdobené zkaramelizovaným ananasem. |