Česneková omáčka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková omáčka s treskou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49208 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska sušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 94,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 429,8mg |
Vitamín A | 64,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Treska sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková omáčka s treskou postup přípravy receptu:
1 | Rybu namočíme do studené vody na 24 hodin, vodu několikrát slijeme a vyměníme za novou. Česnek oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Chilli papričku pokrájíme na nudličky. |
2 | Olej rozpálíme a necháme na něm dozlatova osmahnout pokrájený česnek a chilli papričku, které poté vyjmeme z pánve a na olej dáme kousky ryby. Tu na mírném plameni dusíme do změknutí. Hotovou rybu servírujeme přelitou omáčkou ze smažení, posypanou česnekem a paprikou. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. |