Recept

Losos s pomerančovou šťávou a vodkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49210
Kategorie: Maso

Ingredience

50 ml Citronová šťáva
5 g Kopr čerstvý
10 g Křen
650 g Losos - filety
1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
90 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pomerančová šťáva
200 g Pórek
90 g Strouhanka
1 špetka Sůl
40 ml Vodka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 085kJ
7% Sacharidy 26 g
34% Tuky 25 g
17% Sodík 333 mg
63% Bílkoviny 36 g

Losos s pomerančovou šťávou a vodkou postup přípravy receptu:

1

70g másla necháme změknout a vyšleháme jej do pěny. Křen očistíme a nastrouháme na jemném struhadle, vmícháme do máslové pěny, přidáme strouhanku, sůl a pepř. Porce ryby osolíme a potřeme připravenou máslovou omáčkou. Poté je přendáme na vymazaný plech. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Kopr nasekáme najemno.

2

Zbytek másla rozpálíme a podusíme na něm 9 minut pokrájený pórek. Porce ryby necháme grilovat v troubě 5 minut. Mezitím si smícháme pomerančovou a citronovou šťávu a dáme je vařit, přidáme vodku a maizenu. Necháme mírně zhoustnout, poté vmícháme pokrájený kopr. Grilovaného lososa servírujeme na dušeném pórku, přelitého citrusovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept