Dušená mořská štika s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mořská štika s rajčaty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
600 g | Mořská štika - filety |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 58,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Mořská štika - filety, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mořská štika s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Filety mořské štiky omyjeme a naporcujeme na jednotlivé porce, ty osolíme a obalíme v hladké mouce. Cibuli a česnek oloupeme na pokrájíme najemno. Rajčata křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a oloupeme z nich slupky. Dužinu pokrájíme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Petržel omyjeme a nasekáme najemno. |
2 | Porce ryby osmažíme na rozpáleném oleji, poté dáme stranou a do pánve dáme cibuli, česnek, rajčata a brambory. Posypeme sekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Vše podusíme do změknutí, dle potřeby přilijeme trošku vody, poté servírujeme s rybou. |