Jednoduchý recept

Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49212
Kategorie: Maso

Ingredience

1 stroužek Česnek
120 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 g Petržel - nať
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
800 g Tuňák obecný

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 415 kcal
Kilojoule 1 736kJ
2% Sacharidy 9 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 144 mg
86% Bílkoviny 48 g

Tuňák s pikantní rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Tuňáka omyjeme a nakrájíme na plátky o síle 4 cm. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno. Petržel nasekáme na drobné kousky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na malé kostičky.

2

Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby, které osmažíme z obou stran. Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a posypeme cukrem. Dusíme do změknutí. Dušená rajčata propasírujeme přes síto, do omáčky vrátíme porce ryby a necháme prohřát. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby, servírujeme posypané petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept