Rejnok s omáčkou z kapar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok s omáčkou z kapar
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49213 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Kapary |
2 špetka | Kmín římský |
80 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
1 kg | Rejnok křídlo |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 164,0mg |
Draslík | 179,6mg |
Vláknina | 241,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín římský, Šalotka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rejnok křídlo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok s omáčkou z kapar postup přípravy receptu:
1 | Rejnoka omyjeme a pokrájíme na jednotlivé porce. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno, smícháme s kmínem, solí, pepřem a 40 ml olivového oleje. Směs rozdrtíme na pastu, kterou potřeme kousky ryb. Necháme odležet 20 minut. Petržel omyjeme a nasekáme najemno. |
2 | Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm kousky ryby, ty poté z pánve vyjmeme. Vypečenou šťávou a připečenou pastu seškrábeme vařečkou, zalijeme vínem a přidáme pokrájené, vychlazené máslo. Vmícháme kapary a sekanou petržel. Osolíme a opepříme a servírujeme s rybou. |