Koprová omáčka se štičími noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koprová omáčka se štičími noky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49217 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
10 g | Kopr čerstvý |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
500 g | Štika obecná |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
500 ml | Vývar zeleninový |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 137,2mg |
Draslík | 546,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Šalotka, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Víno bílé, Vývar rybí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Solamyl - bramborový škrob, Štika obecná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koprová omáčka se štičími noky postup přípravy receptu:
1 | Štiku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme a rozmixujeme s bílky. Získanou hmotu propasírujeme přes sítko. Přimícháme 75 ml smetany a Solamyl. Získanou směs necháme 60 minut chladit. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kopr nasekáme. |
2 | Máslo rozpálíme, přidáme šalotku a necháme zesklovatět, pak poprášíme moukou a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme k varu. Zvolna vaříme 15 minut. Poté přidáme zbytek smetany a sekaný kopr. Osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Zbytek zeleninového vývaru smícháme s vínem a vývarem rybím, uvedeme k varu. Z rybí hmoty tvarujeme lžící noky, které ve vroucím vývaru vaříme 12 minut na mírném plameni. Uvařené noky servírujeme s koprovou omáčkou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je rýže či vařené brambory.