Recept

Koprová omáčka se štičími noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49217
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
10 g Kopr čerstvý
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
500 g Štika obecná
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar rybí
500 ml Vývar zeleninový
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 582 kcal
Kilojoule 2 434kJ
7% Sacharidy 24 g
52% Tuky 39 g
47% Sodík 940 mg
44% Bílkoviny 25 g

Koprová omáčka se štičími noky postup přípravy receptu:

1

Štiku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme a rozmixujeme s bílky. Získanou hmotu propasírujeme přes sítko. Přimícháme 75 ml smetany a Solamyl. Získanou směs necháme 60 minut chladit. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kopr nasekáme.

2

Máslo rozpálíme, přidáme šalotku a necháme zesklovatět, pak poprášíme moukou a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme k varu. Zvolna vaříme 15 minut. Poté přidáme zbytek smetany a sekaný kopr. Osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Zbytek zeleninového vývaru smícháme s vínem a vývarem rybím, uvedeme k varu. Z rybí hmoty tvarujeme lžící noky, které ve vroucím vývaru vaříme 12 minut na mírném plameni. Uvařené noky servírujeme s koprovou omáčkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je rýže či vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept