Jednoduchý recept

Hovězí závitky s pórkem a cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 49220
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Anglická slanina
3 ks Cibule
4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
600 g Hovězí kýta
4 dl Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 043kJ
9% Sacharidy 34 g
62% Tuky 47 g
45% Sodík 907 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí závitky s pórkem a cibulí postup přípravy receptu:

1

Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky.

2

Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití.

3

V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme.

4

Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla.

5

Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme.

6

Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept