Hovězí závitky s pórkem a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s pórkem a cibulí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49220 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
3 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
600 g | Hovězí kýta |
4 dl | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 122,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí kýta, Hovězí vývar základní, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí závitky s pórkem a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Slaninu a omytý pórek nakrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli na dílky. |
2 | Hovězí maso rozporcujeme na 4 plátky, které omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je z obou stran opepříme a osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí a na ni dáme nakrájenou slaninu a část pórku a cibule. Plátky masa stočíme a zajistíme proti rozvinutí párátky, nebo je převážeme pevnou nití. |
3 | V pánvi rozehřejeme tuk a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Do pánve přisypeme zbývající cibuli a pórek, vše ještě chvíli smažíme. Potom přilijeme tolik vývaru, aby závitky byly do poloviny ponořené, vmícháme hořčici, přilijeme trochu vývaru a přikryté pokličkou nejméně jednu hodinu dusíme. |
4 | Měkké závitky vyjmeme, odstraníme párátka nebo nitě a uložíme je do tepla. |
5 | Ve 3 lžících vody rozmícháme mouku a omáčku v hrnci při mírném varu zahustíme. |
6 | Závitky dáme na servírovací talíře, přilijeme k nim omáčku a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je bramborová kaše.