Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49224
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
80 g Cibule
1 g Jalovec
1500 g Kapr obecný
60 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Mrkev kořen
40 ml Ocet vinný
1 g Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
6 g Petržel kudrnka
250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Pórek
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 721 kcal
Kilojoule 3 017kJ
6% Sacharidy 23 g
93% Tuky 70 g
28% Sodík 566 mg
126% Bílkoviny 71 g

Kapr na polský způsob postup přípravy receptu:

1

Kapra omyjeme a odřízneme mu hlavu a ocas. Rybí hlavu a ocas dáme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme, přidáme bobkový list, celý pepř, jalovec a očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu - pórek, mrkev a cibuli. Uvedeme k varu, dolijeme ocet a zvolna vaříme 20 minut. Petržel nasekáme na drobné kousky.

2

Zbytek ryby naporcujeme a jednotlivé kousky vložíme do vývaru z rybí hlavy a zeleniny a zvolna vaříme 25 minut, poté vyjmeme. Máslo rozehřejeme, poprášíme moukou a umícháme zlatavou jíšku. Do té za stálého míchání vmícháme zeleninový vývar a pivo. Osolíme a opepříme. Získanou omáčkou přelijeme uvařeného kapra, posypeme sekanou petrželí a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept