Pikantní špagety z Neapole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní špagety z Neapole
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49229 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
300 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 682,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 97,1mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr moučkový, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní špagety z Neapole postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a lehce osmažíme na kousky nakrájenou cibulku s cukrem. Mezitím si ještě rozmixujeme v mixéru rajčata na rajčatové pyré. |
2 | V osolené vroucí vodě začneme dle návodu na obalu vařit špagety. Na pánvi smícháme osmaženou cibulku s rajčatovým pyré, přidáme olivy, sůl, chilli papričku a pepř. Přilijeme vodu a vaříme 15 minut za občasného míchání. |
3 | Hotové těstoviny smícháme s omáčkou, přidáme ještě na kostičky nakrájené paprikové lusky a pořádně promícháme. Na závěr posypeme parmezánem a podáváme. |