Maso s povidly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso s povidly
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4923 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Povidla švestková |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
750 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 76,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Protlak rajčatový, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso s povidly postup přípravy receptu:
1 | Na kousky nakrájíme maso, oloupeme a nakrájíme cibuli a i s masem vložíme do pekáče. |
2 | Podlijeme vodou, přidáme protlak, prolisovaný česnek a doměkka pečeme v troubě. |
3 | Maso poté vyjmeme, šťávu přelijeme do hrnce, zaprášíme moukou, přidáme povidla a je-li třeba vodu. |
4 | 10 minut povaříme, poté přecedíme. |
Poznámka
Maso podáváme s rýží a omáčkou.