Lívance s kaviárem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lívance s kaviárem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49234 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
20 g | Droždí |
50 g | Kaviár |
10 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pohanková |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
130 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 249,7mg |
Draslík | 237,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kaviár, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lívance s kaviárem postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme do vlažné vody. V míse si smícháme oba druhy mouky, sůl, mléko, smetanu ke šlehání a rozpuštěné droždí, vmícháme žloutky. Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do těsta. |
2 | Máslo rozpálíme a osmažíme na něm menší lívance. Ty potřeme zakysanou smetanou a ozdobíme kaviárem. |