Recept

Kotlík z langust a humrů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49236
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Cibule
500 g Humr
30 ml Koňak Armaňak
2 kg Langusta
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
10 ml Protlak rajčatový
250 g Rajčata
1 špetka Sůl
3100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 544kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
39% Sodík 774 mg
176% Bílkoviny 99 g

Kotlík z langust a humrů postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Petržel nasekáme na drobno. Rajčata přelijeme vroucí vodou, zbavíme slupek a dužinu pokrájíme na menší kostičky. Langusty omyjeme, nakrájíme na menší kusy a rozlámeme jim krunýře. Humra dáme na 20 minut vařit. Poté jej obereme a maso pokrájíme na menší kusy.

2

Polovinu oleje rozpálíme a osmahneme na něm půlku cibule, přidáme maso z humra a rajčatový protlak a podusíme 5 minut. Pak přilijeme 100 ml vody a dusíme dalších 20 minut. Vařené maso vyjmeme, prolisujeme v lisu na brambory a přidáme zpět do omáčky. Langusty povaříme 20 minut ve vroucí vodě. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm zbylou cibuli a česnek, přidáme rajčata a koňak a krátce podusíme. Pak přidáme langusty a vývar s humřím masem, povaříme 15 minut. Osolíme a opepříme, servírujeme posypané petrželkou.

Poznámka

Vhodnou přílohou je chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept