Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49239 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Citrony |
200 g | Garnát obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
8 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 643,2mg |
Draslík | 281,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Ementál (Primátor), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná houska s vaječno-garnátovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Garnáty omyjeme, osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vejce rozšleháme, přidáme smetanu, sůl a pepř. Housky vydlabeme. Sýr nastrouháme. |
2 | Máslo rozpálíme, přilijeme vejce a za stálého míchání necháme lehce vysrážet, poté přisypeme garnáty. Lehce prohřejeme a odstavíme z plotny. Vydlabané žemle naplníme směsí z vajec a garnátů, posypeme sýrem a necháme zapéct v troubě při 200°C 10 minut. |