Salámové ražniči po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salámové ražniči po cikánsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4924 |
Ingredience
4 dkg | Máslo čerstvé |
40 dkg | Salám měkký |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 238,7mg |
Draslík | 324,5mg |
Vláknina | 223,2mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salámové ražniči po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Salám a sýr nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. |
2 | Střídavě napichujeme na jehlu nebo špejli, obalíme v rozšlehaných vejcích se solí a strouhankou. Dvakrát. |
3 | Potom ražniči položíme na alobal, zakapeme máslem, zabalíme, dáme na plech a pečeme v troubě asi 10 minut. |
Poznámka
Podáváme s chlebem a kečupem.