Recept

Dušené kuře na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49241

Ingredience

200 g Cibule
1500 g Kuře
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná
700 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 839 kcal
Kilojoule 3 511kJ
2% Sacharidy 7 g
76% Tuky 57 g
21% Sodík 429 mg
89% Bílkoviny 50 g

Dušené kuře na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Kuře omyjeme, rozdělíme na čtvrtiny, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme se slaninou na drobné kousky.

2

Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli se slaninou, přidáme kuře a zprudka osmažíme dozlatova, poté vyjmeme a do šťávy přisypeme mouku a zalijeme vínem. Rozmícháme dohladka a vložíme zpět porce kuřete. Přilijeme vodu a přiklopené dusíme zvolna 75 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept