Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 295 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 260 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49244

Ingredience

100 g Celer bulvový
120 g Cibule
100 g Hrozinky
120 g Jablka
4 kg Krůta
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
4 kávová lžička Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
750 g Veka
80 g Višně
1250 ml Vývar drůbeží
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

64% Kalorie 1,261 kcal
Kilojoule 5 276kJ
20% Sacharidy 71 g
135% Tuky 101 g
44% Sodík 875 mg
237% Bílkoviny 133 g

Krůta s nádivkou postup přípravy receptu:

1

Veku pokrájíme na plátky, ty rozložíme na plech a nasucho necháme 10 minut opéct v troubě při 175°C. Poté vyjmeme a necháme vystydnout. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na malé kostičky. Cibuli a celer očistíme a pokrájíme na menší kousky. Krůtu omyjeme a osolíme.

2

40g másla rozpálíme a přidáme celer, cibuli a tymián. Podusíme 10 minut. Veky rozdrobíme do mísy, přidáme osmaženou cibuli s celerem, ovoce a vejce. Přilijeme trochu vývaru, aby hmota zvláčněla, osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme krůtu a maso pevně sepneme párátky, aby nádivka nevytekla.

3

Krůtu dáme do pekáče a pečeme 4 hodiny při 180°C. Během pečení přeléváme zbytkem vývaru.

4

Šťávu z pečení masa slijeme, zahustíme moukou, přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a povaříme 8 minut. Maso servírujeme pokrájené na plátky, přelité šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept