Jednoduchý recept

Husí prsa pečená se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49245
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
100 g Cibule
1000 g Husí prsa
25 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
40 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
60 g Rajčata
200 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
200 ml Víno bílé
40 ml Víno portské
200 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 095kJ
3% Sacharidy 11 g
215% Tuky 162 g
33% Sodík 656 mg
62% Bílkoviny 35 g

Husí prsa pečená se slaninou postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osolíme, a ovineme plátky slaniny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky, kromě rajčat, která oloupeme a pokrájíme na plátky.

2

Olej rozpálíme, maso v slanině na něm ze všech stran zprudka opečeme. Poté přendáme do pekáčku a dáme na hodinu zapékat při 180°C.

3

Asi po 20 minutách pečení přidáme mrkev, celer a cibuli, přilijeme portské víno a pokračujeme v pečení. Upečené maso vyjmeme z pekáčku a dáme stranou, přilijeme víno bílé, vývar a chvíli povaříme. Omáčku propasírujeme skrz husté síto, dle potřeby dohustíme škrobem a přidáme nakrájená rajčata.

4

Maso servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept