Divoká kachna po rýnsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoká kachna po rýnsku
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49248 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
2 ks | Kachna divoká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
300 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
200 ml | Vývar drůbeží |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 77,1mg |
Draslík | 755,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl - bramborový škrob, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna divoká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Divoká kachna po rýnsku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, zbavíme přebytečného tuku. Poté osolíme, opepříme a potřeme drceným jalovcem. Kachny obalíme plátky slaniny, ovážeme nití a dáme péct na 50 minut při 180°C. |
2 | Petržel a houby omyjeme a pokrájíme na menší kousky. |
3 | Vývar smícháme s vínem a zakysanou smetanou, uvedeme k varu, zahustíme škrobovou moučkou, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Houby dáme do omáčky a necháme povařit do změknutí, poté servírujeme s porcemi kachny, posypané čerstvou petrželí. |