Recept

Koroptve pečené na pikantní čočce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49249

Ingredience

200 g Anglická slanina
30 g Celer bulvový
1 kávová lžička Hořčice
4 ks Koroptev
30 g Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet Sherry
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
30 g Slanina vepřová
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 špetka Sůl
130 ml Víno červené
250 ml Vývar drůbeží
150 g Čočka červená
30 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

119% Kalorie 2,350 kcal
Kilojoule 9 831kJ
10% Sacharidy 36 g
95% Tuky 71 g
37% Sodík 744 mg
644% Bílkoviny 362 g

Koroptve pečené na pikantní čočce postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.

2

Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept