Jednoduchý recept

Čekankový salát s křepelkami a liškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49250

Ingredience

4 ks Křepelka
600 g Lišky čerstvé
40 ml Ocet malinový
8 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Čekanka
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
6% Sacharidy 22 g
27% Tuky 20 g
7% Sodík 145 mg
69% Bílkoviny 39 g

Čekankový salát s křepelkami a liškami postup přípravy receptu:

1

Křepelky omyjeme, osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Čekanky omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme tvrdé středy a listy rozebereme na jednotlivé kusy. 4 lžíce oleje smícháme s octem, osolíme a opepříme.

2

3 lžíce oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova maso ze všech stran. Smažíme 5 minut, poté křepelky přendáme do zapékací nádoby a pečeme 5 minut při 180°C.

3

Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm pokrájenou šalotku, poté přidáme lišky a necháme pár minut opékat. Osolíme a opepříme.

4

Listy čekanky rozložíme po servírovacích talířích, navrch dáme křepelky, posypeme houbami a přelijeme zálivkou z octa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept