Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49252

Ingredience

700 g Hovězí svíčková
600 g Listové těsto
125 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej olivový
2 špetka Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
8 g Petržel - nať
30 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 špetka Sůl
250 g Telecí maso mleté
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
3 ks Šalotka
300 g Žampiony čerstvé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,379 kcal
Kilojoule 5 769kJ
26% Sacharidy 94 g
96% Tuky 72 g
17% Sodík 333 mg
132% Bílkoviny 74 g

Svíčková Wellington postup přípravy receptu:

1

Maso osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme najemno. Housku pokrájíme na kostičky, namočíme do mléka a necháme 10 minut máčet, poté vyjmeme a vymačkáme přebytečné mléko. Žampiony očistíme a pokrájíme na velice drobné kousky, stejně jako petržel.

2

Olej rozpálíme a po dobu osmi minut na něm smažíme ze všech stran maso, poté vyjmeme z pánve a necháme vychladnout.

3

Máslo rozpálíme, přidáme šalotku, žampiony, petržel a dusíme do odpaření veškeré tekutiny. Namočenou housku dáme do mísy, přidáme houbovou směs a mleté maso. Přimícháme dvě vejce, papriku, osolíme a opepříme. Vypracujeme hladkou hmotu. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do plátu. Velikost přizpůsobíme velikosti masa, tak, aby se povedlo pohodlně do těsta zabalit. Doprostřed těsta dáme část masové směsi, navrch dáme svíčkovou a potřeme zbytkem směsi. Poté zabalíme do těsta, lemy potřeme smetanou rozmíchanou se žloutky, dobře přitiskneme a dáme spojem dolů na plech omytý studenou vodou. Vršek těsta potřeme zbylou smetanou se žloutky a dáme péct při 200°C na 45 minut.

4

Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odležet, teprve poté naporcujeme na jednotlivé plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept