Svíčková Wellington - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková Wellington
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49252 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí svíčková |
600 g | Listové těsto |
30 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel - nať |
3 ks | Šalotka |
30 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
250 g | Telecí maso mleté |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Žampiony čerstvé |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 497,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Paprika mletá sladká, Šalotka, Sůl, Telecí maso mleté, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková Wellington postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Šalotky oloupeme a pokrájíme najemno. Housku pokrájíme na kostičky, namočíme do mléka a necháme 10 minut máčet, poté vyjmeme a vymačkáme přebytečné mléko. Žampiony očistíme a pokrájíme na velice drobné kousky, stejně jako petržel. |
2 | Olej rozpálíme a po dobu osmi minut na něm smažíme ze všech stran maso, poté vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. |
3 | Máslo rozpálíme, přidáme šalotku, žampiony, petržel a dusíme do odpaření veškeré tekutiny. Namočenou housku dáme do mísy, přidáme houbovou směs a mleté maso. Přimícháme dvě vejce, papriku, osolíme a opepříme. Vypracujeme hladkou hmotu. Těsto vyválíme na pomoučeném vále do plátu. Velikost přizpůsobíme velikosti masa, tak, aby se povedlo pohodlně do těsta zabalit. Doprostřed těsta dáme část masové směsi, navrch dáme svíčkovou a potřeme zbytkem směsi. Poté zabalíme do těsta, lemy potřeme smetanou rozmíchanou se žloutky, dobře přitiskneme a dáme spojem dolů na plech omytý studenou vodou. Vršek těsta potřeme zbylou smetanou se žloutky a dáme péct při 200°C na 45 minut. |
4 | Upečené maso vyjmeme z trouby a necháme 10 minut odležet, teprve poté naporcujeme na jednotlivé plátky. |