Recept

Pečený rejnok s červenou řepou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49253

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Kapary
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rejnok křídlo
100 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 ks Červená řepa
Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye [47660]
20 ml Ocet vinný
120 ml Olej olivový
0,1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 154kJ
11% Sacharidy 39 g
82% Tuky 61 g
45% Sodík 908 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pečený rejnok s červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Velké bulvy červené řepy umyjeme kartáčkem, položíme je do alobalu na vrstvu soli, zabalíme a pečeme 2 hodiny v troubě předehřáté na 180°C. Alobal rozbalíme, řepy necháme vychladnout. Oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky o hraně 1 cm.

2

Parmezán nakrouháme na hoblinky, jde-li o měkčí druh, nakrájíme na malé kostičky, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

3

Porce rejnoka osolíme, opepříme a opékáme na pánvi v rozehřátém oleji z jedné strany 2-3 minuty. Obrátíme je a přidáme máslo. Když začne pěnit a měnit barvu, polijeme jím porce ryby. Po 3-4 minutách do pánve přidáme kapary a nakrájenou řepu. Vše zahříváme ještě 2 minuty. Rybu stále poléváme máslem. Pánev odstavíme z ohně, rejnoka polijeme citrónovou šťávou, posypeme parmezánem a petrželkou. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme.

4

5

Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye [47660]:

6

Ve vyšší nádobě smícháme olivový olej, bílý vinný ocet a mořskou sůl s čerstvě umletým pepřem a vše ručním mixerem rozmixujeme.

7

Hotovou zálivku přelijeme do skleněné nádoby s těsnícím víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží týden.

8

Před použitím dobře protřepeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept