Jednoduchý recept

Svíčková s granátovými jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49256
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Cibule
800 g Hovězí svíčková
60 ml Hovězí vývar základní
2 ks Jablko granátové
120 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 ml Sherry brandy
1 špetka Sůl
130 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 723kJ
4% Sacharidy 14 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 213 mg
81% Bílkoviny 46 g

Svíčková s granátovými jablky postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek.

2

Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu.

3

20ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni.

4

Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut.

5

Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept