Svíčková s granátovými jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s granátovými jablky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49256 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
800 g | Hovězí svíčková |
60 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Jablko granátové |
120 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 ml | Sherry brandy |
1 špetka | Sůl |
130 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 786,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí svíčková, Hovězí vývar základní, Jablko granátové, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s granátovými jablky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Granátová jablka oloupeme a vyjmeme semena, ta dáme stranou. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako česnek. |
2 | Plátky svíčkové dáme do mísy, přidáme polovinu cibule, česnek, bílé víno, 80ml oleje a necháme maso 2 hodiny marinovat v chladu. |
3 | 20ml oleje rozpálíme na pánvi, osmahneme na něm zbytek cibule, přilijeme sherry a vývar, přisypeme polovinu semen z granátových jablek. Necháme 20 minut povařit na mírném plameni. |
4 | Zbytek oleje rozpálíme a osmažíme na něm marinovanou svíčkovou. Kousky osmaženého masa poté vložíme do omáčky. Vše vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 170°C a pečeme 15 minut. |
5 | Maso s omáčkou servírujeme posypané zbylými granátovými jablky. |