Recept

Kořeněné jehněčí maso s olivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49260

Ingredience

100 g Brambory
1 ks Citron
100 g Cizrna
1 kávová lžička Hořčice
800 g Jehněčí maso
10 g Koriandr čerstvý
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 ml Olej olivový
200 g Olivy černé
2 špetka Pepř černý mletý
30 ml Protlak rajčatový
200 g Pórek
100 g Rajčata
5 g Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový
30 ml Zakysaná smetana
3 stroužek Česnek
5 g Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 825 kcal
Kilojoule 3 453kJ
9% Sacharidy 33 g
74% Tuky 56 g
41% Sodík 812 mg
50% Bílkoviny 28 g

Kořeněné jehněčí maso s olivami postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky.

2

Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept