Kořeněné jehněčí maso s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné jehněčí maso s olivami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49260 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Citron |
100 g | Cizrna |
1 kávová lžička | Hořčice |
800 g | Jehněčí maso |
10 g | Koriandr čerstvý |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
90 ml | Olej olivový |
200 g | Olivy černé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Pórek |
30 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Rajčata |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 385,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 534,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Koriandr čerstvý, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Hořčice, Jehněčí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citron nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné jehněčí maso s olivami postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme a pokrájíme na kostky. Rozmarýn, šalvěj a česnek očistíme a nahrubo nasekáme, smícháme s polovinou oleje a hořčicí. Ve vzniklé marinádě necháme odležet maso do druhého dne. Uchováme v chladu. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka. Olivy a citron pokrájíme na plátky. Koriandr nakrájíme najemno. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Rajčata pokrájíme na kostičky. |
2 | Marinované maso vyjmeme z marinády, osušíme, poprášíme moukou a osmahneme ve zbytku rozpáleného oleje. Poté přidáme pokrájená rajčata, protlak, cizrnu a pórek. Přimícháme strouhané brambory, vývar, polovinu citrónů a oliv, koriandr. Osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 45 minut. Poté vmícháme smetanu, ozdobíme zbytkem oliv a citrónů. |