Jednoduchý recept

Jehněčí maso s širokými nudlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49261

Ingredience

200 g Cuketa
200 ml Hovězí vývar základní
500 g Jehněčí hřbet
120 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
200 g Nudle široké
40 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
150 ml Zakysaná smetana
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 454kJ
13% Sacharidy 45 g
170% Tuky 127 g
18% Sodík 357 mg
52% Bílkoviny 29 g

Jehněčí maso s širokými nudlemi postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a necháme 2 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté zeleninu vyjmeme a do té samé vody nasypeme nudle a uvaříme je doměkka. Žampiony pokrájíme na plátky.

2

Maso pokrájíme na 4 plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném másle. Poté dáme do pekáčku a pečeme ještě 4 minuty při 160°C. Upečené maso zabalíme do alobalu a dáme stranou.

3

Do tuku v pánvi vlijeme smetanu, vývar a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Přidáme žampiony. Olej rozpálíme, přidáme uvařenou zeleninu, krátce prohřejeme, poté vmícháme nudle, osolíme a opepříme.

4

Maso vyjmeme z alobalu, nakrájíme na plátky, zachycenou šťávu přelijeme do omáčky.

5

Nudle přendáme na talíře, navrch dáme plátky masa a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept