Jehněčí maso s širokými nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s širokými nudlemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49261 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cuketa |
200 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Jehněčí hřbet |
60 g | Máslo čerstvé |
120 g | Mrkev kořen |
200 g | Nudle široké |
40 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 579,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Hovězí vývar základní, Jehněčí hřbet, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Nudle široké, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s širokými nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme, pokrájíme na menší kousky a necháme 2 minuty povařit ve vroucí vodě. Poté zeleninu vyjmeme a do té samé vody nasypeme nudle a uvaříme je doměkka. Žampiony pokrájíme na plátky. |
2 | Maso pokrájíme na 4 plátky, osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném másle. Poté dáme do pekáčku a pečeme ještě 4 minuty při 160°C. Upečené maso zabalíme do alobalu a dáme stranou. |
3 | Do tuku v pánvi vlijeme smetanu, vývar a vaříme do odpaření poloviny tekutiny. Přidáme žampiony. Olej rozpálíme, přidáme uvařenou zeleninu, krátce prohřejeme, poté vmícháme nudle, osolíme a opepříme. |
4 | Maso vyjmeme z alobalu, nakrájíme na plátky, zachycenou šťávu přelijeme do omáčky. |
5 | Nudle přendáme na talíře, navrch dáme plátky masa a přelijeme omáčkou. |