Jednoduchý recept

Vepřová panenka s datlovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (25%)
ID receptu: 49262
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 ml Citronová šťáva
100 g Datle
1 kávová lžička Hořčice
50 g Mandle plátky
1 kávová lžička Med včelí
60 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
800 g Vepřová panenka
125 ml Víno bílé
30 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
9% Sacharidy 31 g
41% Tuky 31 g
31% Sodík 612 mg
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová panenka s datlovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme.

2

Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou.

3

Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme.

4

40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C.

5

Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept