Vepřová panenka s datlovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s datlovou nádivkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 49262 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Datle |
1 kávová lžička | Hořčice |
50 g | Mandle plátky |
1 kávová lžička | Med včelí |
60 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřová panenka |
125 ml | Víno bílé |
30 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 163,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Datle, Med včelí, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová panenka, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mandle plátky, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s datlovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Datle nakrájíme a smícháme s polovinou mandlí, polovinou česneku a opepříme. |
2 | Maso podélně nařízneme, potřeme řezné plochy hořčicí, naplníme datlovou směsí. Nakonec osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Zbytek česneku smícháme se strouhankou, zbylými mandlemi a vejci. Mírně osolíme. |
4 | 40ml oleje rozpálíme, přidáme med a maso krátce osmahneme ze všech stran. Zapékací nádobu vytřeme olejem, přendáme do ní maso, které potřeme vaječnou směsí, pečlivě přitlačíme k masu a necháme 15 minut péct při 200°C. |
5 | Poté maso vyjmeme, slijeme zbylý tuk do pánve, přilijeme víno a necháme povařit, vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Panenku servírujeme pokrájenou na plátky a přelitou omáčkou. |