Rychlé Boloňské špagety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlé Boloňské špagety
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 49265 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
450 g | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
400 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 86,0mg |
Draslík | 783,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlé Boloňské špagety postup přípravy receptu:
1 | Ve woku rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí, pepřem a 15 minut za občasného míchání ohříváme. |
2 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme. |