Ragú z masa divokého prasete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú z masa divokého prasete
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49267 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
30 ml | Džus pomerančový |
150 g | Fíky sušené |
150 ml | Hovězí vývar základní |
1 g | Hřebíček |
800 g | Kančí pečeně |
160 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 g | Petržel - nať |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
4 g | Tymián čerstvý |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 179,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Džus pomerančový, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fíky sušené, Kančí pečeně, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú z masa divokého prasete postup přípravy receptu:
1 | Maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Cibuli, mrkev a česnek očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Fíky a petržel pokrájíme na menší kousky. |
2 | Olej rozpálíme, osmahneme na něm maso do zhnědnutí, poté vyjmeme z pánve. |
3 | Do pánve vsypeme slaninu, osolíme, opepříme a vsypeme zeleninu a česnek. Chvíli opékáme, pak přidáme zpět maso a veškeré koření. Zalijeme vínem a pomerančovou šťávou. Nakonec přilijeme vývar, použijeme takové množství, aby maso bylo zcela ponořené. Přiklopené dusíme do změknutí, cca 60 minut. |
4 | 10 minut před koncem dušení přidáme fíky a petržel. |