Jednoduchý recept

Zapékané Boloňské makarony

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapékané Boloňské makarony 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 49268
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
400 g Makarony milánské
100 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oregano čerstvé
450 g Passata (drcená rajčata)
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
150 g Ricotta
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 544kJ
21% Sacharidy 76 g
164% Tuky 123 g
183% Sodík 4 g
84% Bílkoviny 47 g
Zapékané Boloňské makarony

Zapékané Boloňské makarony postup přípravy receptu:

1

Ve větší pánvi rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí a pepřem dle vlastní chuti a 15 minut za občasného míchání ohříváme.

2

Makaróny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami a strouhaným sýrem. Dáme do zapékací mísy a promícháme. Vše ještě zalijeme smetanou smíchanou s rozšlehaným vejcem a necháme 20 minut péct v troubě při teplotě 180°C.

Poznámka

Nespotřebovanou omáčku můžeme až dva dny skladovat v ledničce, popřípadě ji můžeme uchovat měsíc v mrazničce.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Zapékané Boloňské makarony
Zapékala jsem 35 min. Dala jsem zakysanou smetanu. Musím říci, že mě makarony překvapily. Bylo to moc dobré.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept