Recept

Rybí kousky zapečené s bramborovou kaší

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49270

Ingredience

5 ks Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Estragon
100 ml Mléko polotučné
115 g Máslo čerstvé
250 ml Noilly Prat
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl mořská
800 g Treska aljašská
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Víno bílé
500 ml Vývar rybí
4 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,236 kcal
Kilojoule 5 171kJ
18% Sacharidy 65 g
98% Tuky 74 g
79% Sodík 2 g
97% Bílkoviny 55 g

Rybí kousky zapečené s bramborovou kaší postup přípravy receptu:

1

Dobře umyté brambory vaříme ve slané vodě 15-20 minut doměkka. Ještě horké je oloupeme a rozmačkáme na kaši. Do brambor vmícháme 100 g másla, sůl, horké mléko a žloutky.

2

Oloupeme a nadrobno nakrájíme šalotky. V rendlíku rozehřejeme 15 g másla, přidáme nakrájené šalotky, které za stálého míchání na velmi mírném ohni necháme zesklovatět. Zalijeme vínem a vermutem a vaříme, dokud se objem tekutin nezmenší na polovinu. Přilijeme 500ml rybího vývaru a omáčku opět svaříme na polovinu. Přidáme šlehačku a za stálého míchání pokračujeme ve vaření, dokud omáčka nezíská konzistenci tekutého krému. Osolíme ji, opepříme a přecedíme přes jemné síto.

3

Rybí maso nakrájíme na malé, stejně velké kousky, které osolíme, opepříme, a smícháme s rybím krémem. Přidáme citrónovou šťávu, estragon a petrželku. Směs nalijeme do zapékací mísy, aby se uchovala šťáva vytékající ze syrové ryby a maso neztratilo chuť.

4

Na rybí směs navrstvíme bramborovou kaši a pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 20 minut dozlatova.

5

Podáváme s hráškem, špenátem nebo zeleninovým salátem.

Poznámka

Tento pokrm má tu výhodu, že jej můžeme připravit předem a upéct až těsně před podáváním. Tresku můžeme nahradit jakoukoli jinou rybou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept