Jednoduchý recept

Sirup z čerstvého rybízu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 49272

Ingredience

1,5 kg Cukr krystal
10 g Kyselina citrónová
2 l Rybíz červený

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 897kJ
49% Sacharidy 178 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 4 mg
5% Bílkoviny 3 g

Sirup z čerstvého rybízu postup přípravy receptu:

1

Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.

2

Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě.

Poznámka

Šťávu z černého rybízu můžeme smíchat i se šťávou z rybízu bílého nebo červeného. Recept je kalkulován na 1l rybízové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept