Sirup z čerstvého rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sirup z čerstvého rybízu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 49272 |
Kategorie: | Šťávy a sirupy |
Ingredience
1,5 kg | Cukr krystal |
10 g | Kyselina citrónová |
2 l | Rybíz červený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 178g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 553,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 82,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Rybíz červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Sirup z čerstvého rybízu postup přípravy receptu:
1 | Rybíz přebereme, očistíme, otrháme ze stopek a propláchneme pod tekoucí vodou. Vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu. |
2 | Zahříváme a postupně přidáváme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme kyselinu citronovou a ihned odstavíme. Sirup rozdělíme do vyhřátých lahví, důkladně zavíčkujeme a uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Šťávu z černého rybízu můžeme smíchat i se šťávou z rybízu bílého nebo červeného. Recept je kalkulován na 1l rybízové šťávy. Je-li nutné, přizpůsobíme tomu množství čerstvého ovoce.