Recept

Divoké prase se šípkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 49273

Ingredience

2 ks Bobkový list
150 g Celer bulvový
6 krajíc Chléb konzumní
60 g Cibule
50 ml Citronová šťáva
400 ml Hovězí vývar základní
4 g Jalovec
1200 g Kančí pečeně
100 ml Marmeláda šípková
150 g Mrkev kořen
40 ml Ocet vinný
4 g Pepř černý celý
150 g Petržel - nať
2 špetka Skořice mletá
1 kávová lžička Tymián sušený
2 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
80 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 717kJ
20% Sacharidy 71 g
22% Tuky 16 g
27% Sodík 536 mg
178% Bílkoviny 100 g

Divoké prase se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Poté smícháme s octem, pepřem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem a citronovou šťávou. V připravené marinádě necháme maso marinovat 2 dny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kusy. Chleba nastrouháme, 2/3 smícháme s vejci a 40 ml vína.

2

Marinované maso otřeme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme zeleninu, 40ml vína, vývar a vodu. Pečeme při 170°C 60 minut. Upečené maso potřeme chlebovou směsí a dáme grilovat do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme z pekáčku a dáme stranou.

3

Šťávu z pečení slijeme do hrnce, uvedeme k varu. Přidáme zbytek chleba a zavařeninu. Vaříme do zhoustnutí.

4

Maso servírujeme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept