Divoké prase se šípkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Divoké prase se šípkovou omáčkou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49273 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
150 g | Celer bulvový |
6 krajíc | Chléb konzumní |
60 g | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
400 ml | Hovězí vývar základní |
4 g | Jalovec |
1200 g | Kančí pečeně |
100 ml | Marmeláda šípková |
150 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet vinný |
4 g | Pepř černý celý |
150 g | Petržel - nať |
2 špetka | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 ks | Vejce slepičí |
80 ml | Víno červené |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 353,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 341,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Ocet vinný, Pepř černý celý, Skořice mletá, Tymián sušený, Vejce slepičí, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Kančí pečeně, Marmeláda šípková, Mrkev kořen, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Divoké prase se šípkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Poté smícháme s octem, pepřem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem a citronovou šťávou. V připravené marinádě necháme maso marinovat 2 dny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kusy. Chleba nastrouháme, 2/3 smícháme s vejci a 40 ml vína. |
2 | Marinované maso otřeme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme zeleninu, 40ml vína, vývar a vodu. Pečeme při 170°C 60 minut. Upečené maso potřeme chlebovou směsí a dáme grilovat do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme z pekáčku a dáme stranou. |
3 | Šťávu z pečení slijeme do hrnce, uvedeme k varu. Přidáme zbytek chleba a zavařeninu. Vaříme do zhoustnutí. |
4 | Maso servírujeme přelité omáčkou. |