Jelení ledviny na brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení ledviny na brandy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 49275 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Brandy |
1 špetka | Cukr krupice |
200 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Jehněčí vnitřnosti |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Šalotka |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 567,6mg |
Draslík | 600,8mg |
Vláknina | 827,3mg |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy, Jehněčí vnitřnosti nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení ledviny na brandy postup přípravy receptu:
1 | Ledviny před přípravou necháme 4 hodiny máčet ve vodě. Poté odblaníme, rozčtvrtíme a očistíme. Poté dáme do zavíratelné nádoby, zalijeme brandy, uzavřeme a dáme na 24 hodin do chladu marinovat. Šalotku oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. |
2 | Máslo rozehřejeme a ledviny poprášené moukou na něm osmažíme, poté dáme stranou. Do pánve s tukem přisypeme šalotku, přilijeme zbytek marinády, vývar a smetanu. Vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso servírujeme přelité omáčkou. |