Jednoduchý recept

Carpaccio z jeleního masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 49277
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Dýňová semínka
500 g Jelení hřbet
40 ml Olej olivový
20 ml Olej z tykvových semen
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Řeřicha
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
1% Sacharidy 4 g
16% Tuky 12 g
7% Sodík 136 mg
71% Bílkoviny 40 g

Carpaccio z jeleního masa postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na tenké plátky, ty lehce rozklepeme přes mikrotenový sáček. Jednu stranu masa osolíme a opepříme. Listy řeřichy omyjeme. Ocet smícháme s cukrem a olejem z dýňových semen, lehce přisolíme. Dýňová semena nasucho opražíme.

2

Plátky masa lehce opečeme na rozpáleném oleji, ale pouze z jedné strany. Poté z pánve vyjmeme, poklademe listy řeřichy namočenými v zálivce a pevně zavineme. Servírujeme přelité zbylou zálivkou a posypeme dýňovými semeny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept