Recept

Kaštanový dort s krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49279

Ingredience

130 g Cukr krupice
250 g Kaštany jedlé
200 g Krém smetanový kakaový
50 g Ledové kaštany
100 ml Mléko polotučné
20 g Máslo nízkokalorické
250 g Máslo čerstvé
100 g Piškoty dětské kulaté
30 g Pšeničná krupice
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 799 kcal
Kilojoule 3 343kJ
19% Sacharidy 67 g
65% Tuky 49 g
2% Sodík 49 mg
18% Bílkoviny 10 g

Kaštanový dort s krémem postup přípravy receptu:

1

Kaštanům nařízneme slupku a vhodíme je do vroucí vody, vaříme 10 minut na mírném ohni, scedíme a necháme okapat.

2

Měkké máslo a nalámanou čokoládu vložíme ve varné misce do vodní lázně a za stálého míchání zahříváme, až se čokoláda rozpustí a spojí s máslem.

3

Kaštany vyloupeme, vložíme do rendlíku s mlékem a smetanou a postupně zahříváme až k varu. Horkou směs opatrně nalijeme do mixéru a umixujeme dohladka.

4

V míse ušleháme do pěny žloutky s cukrem, vmícháme čokoládové máslo, kaštanové pyré a pár minut třeme, až je těsto hladké. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháme do kaštanového těsta.

5

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme nadrcenými piškoty, naplníme těstem a dort pečeme ve středně vyhřáté troubě 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a ztuhnout. Rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme s kopečkem smetanového krému posypaný hoblinkami čokolády Ledové kaštany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept